מתכון

אי צף קרמל

אי צף הוא קלאסיקה על זמנית ועל עונתית. הקסם שלו טמון במשחק המעודן בין המרקמים

2,421 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
אי צף קרמל של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
אי צף קרמל של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרנג

לקרמל

לקרם

אופן ההכנה

1

מכינים את המרנג: מחממים תנור ל־200 מעלות. מקציפים חלבונים וסוכר במיקסר עד לקבלת קצף נוקשה ויציב. מעבירים את הקצף לתבנית אפייה (משאירים אותו בצורתו, לא משטחים) ואופים כ־10 דקות עד שהקצף משחים מבחוץ ונהיה קפיצי אך נותר רך מבפנים.

2

מכינים את הקרמל: שמים במחבת את הסוכר, מחממים על אש קטנה־בינונית תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרמל בהיר, מוסיפים אמרטו, מסמיכים במשך כ־5 דקות ומסירים מהאש.

3

מכינים את הקרם: מרתיחים בסיר שמנת מתוקה, חלב, סרט קליפת לימון ו־2 כפות שטוחות סוכר. מקציפים את החלמונים עם יתר הסוכר. בהזלפה איטית מאד ותוך כדי טריפה מתמדת, מאחדים את התערובת החמה עם החלמונים (השוואת טמפרטורות). מחממים את התערובת המאוחדת על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מעט. מעבירים לקערה ומצננים.

4

מוזגים לכל כוס הגשה 2 כפות קרמל וממלאים בקרם עד מחצית גובה הכוס. מניחים מעל כף מרנג ומזלפים מעט קרמל. אפשר להגיש עם פרי עונתי כמו תותים.