מתכון

אצבעות גבינה פריכות עם שוקולד ופירות מיובשים

הבצק המיוחד פריך ועלעלי בעת ובעונה אחת

פברואר 2016
אצבעות גבינה פריכות עם שוקולד ופירות מיובשים. צילום: דניאל לילה
אצבעות גבינה פריכות עם שוקולד ופירות מיובשים. צילום: דניאל לילה

שימו לב, יש לקרר את הבצק שעה נוספת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מעבדים קמח, קורנפלור, סוכר וחמאה במעבד מזון למרקם פירורי. מוסיפים גבינה, ביצים וחלב ומעבדים לבצק אחיד. מקררים שעה.

מכינים את המלית:

2

מעבדים את חומרי המלית במעבד מזון לקבלת משחה גרגרית.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממלאים, מעצבים ואופים:

4

מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30x60 ס"מ. מניחים רצועה דקה מהמלית לאורך הבצק ומגלגלים פעמיים ליצירת גליל צר. חותכים את הגליל שנוצר ומניחים אותו בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם התפר כלפי מטה. ממשיכים כך עם יתר הבצק ליצירת 6-5 גלילים.

5

מסמנים על כל גליל אצבעות של 7-6 ס"מ בעזרת סכין. מברישים את הגלילים בביצה וזורים סוכר.

6

אופים כ-35 דקות או עד שהבצק מתקשה ומזהיב. חותכים את האצבעות לפי הסימונים ומצננים. שומרים בכלי אטום.