מתכון

ארוז קון לצ'ה עם פירות שיכורים

לפודינג האורז מצטרפים ריבת חלב ופירות מושרים בליקר שנותנים קיק אלכוהולי כיפי לקינוח

6,132 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
ארוז קון לצ'ה עם פירות שיכורים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ארוז קון לצ'ה עם פירות שיכורים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

"אורז בחלב" (aroz con lece) הוא אחד הקינוחים הלטיניים האהובים ביותר. תמצאו אותו בספרד ובכל מדינות דרום אמריקה, ובכל מקום מכינים אותו מעט אחרת. בביקור בקולומביה פגשתי פודינג, שבו ריבת חלב מחליפה את החלב המרוכז (רכיב קבוע בגרסאות הלטיניות). המרקם שלו היה פחות עשיר ומוצק מהרגיל ולכן מתאים מאוד לקיץ. במקרים רבים הצימוקים (עוד רכיב קבוע) עוברים השריה ברום ומעניקים לפודינג קיק אלכוהולי שאני מאוד אוהבת. כאן החלפתי את הרום בליקר תפוזים (או אגוזים) והשריתי בו פירות טריים. העסיס שלהם מתערבב באלכוהול ויוצר סירופ שכיף לערבב לתוך הפודינג הקר.

12-10 מנות מנות (בנפח 1/2 כוס). שימו לב המנה דורשת קירור של שעתיים לפחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפירות שיכורים

אופן ההכנה

מכינים את הפודינג

1

שמים בסיר אורז, מים, חלב, ריבת חלב, קינמון ווניל ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 20 דקות ללא מכסה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהאורז רך מאוד ורוב הנוזלים נספגים.

2

מוסיפים חלב מרוכז, קוקוס טחון וצימוקים ומבשלים עוד 8 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהתערובת מסמיכה. מוציאים את מקלות הקינמון.

3

יוצקים את הפודינג לכלים בעזרת מצקת ומצננים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות. שומרים 4-3 ימים מכוסה במקרר.

מכינים פירות שיכורים ומגישים

4

מערבבים בקערה את כל החומרים ומעבירים למקרר לשעה. במהלך השהות במקרר הפירות יגירו נוזלים, שישמשו כסירופ להגשה.

5

מניחים על כל מנה פירות עם הסירופ שנוצר ומגישים.