מתכון

ארוחה מקסיקנית מהירה

טורטיות, אבוקדו, תבשיל שעועית שחורה וצ'יפוטלה וגם קצת שמנת חמוצה. בקיצור: חגיגה קיצית

17,513 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
טורטיות. צילום: shutterstock
טורטיות. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את תבשיל השעועית

1

מחממים סיר בינוני עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות על להבה בינונית להזהבה. מוסיפים כמון וקקאו ומבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.

2

מוסיפים מחית צ'יפוטלה, שעועית ו- 1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומנמיכים להבה. מבשלים ללא כיסוי 10 דקות לחיבור טעמים.

3

מסירים מהכיריים, מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים.

לפני ההגשה מרכיבים את המנה

4

מחממים טורטיות במחבת יבשה וחמה כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.

5

מניחים על כל טורטייה 2 כפות גדושות מתבשיל השעועית, 4 פרוסות אבוקדו וכמה פרוסות בצל סגול. מתבלים במלח ופלפל. מניחים על האבוקדו כף גדושה שמנת חמוצה ועוד עלי כוסברה טריים. סוחטים רבע ליים על כל מנה.

6

מגלגלים שיהיה נוח לאחוז ומגישים.