למרות הקיק שנותנים מי הוורדים היזהרו לא ללכת איתם רחוק מדי ואל תתפתו להוסיף עוד – הם ישתלטו על הטעם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטמפורה
לרוטב יוגורט
להגשה
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה סיר עם מים, מלח וכורכום. מוסיפים ארטישוקים ומבשלים כ-8 דקות עד שהם מעט רכים. מצננים.
מכינים בלילת טמפורה
2
מערבבים קמח טמפורה עם מי סודה ומלח עד לקבלת בלילה סמיכה במרקם של יוגורט. מוסיפים עשבי תיבול, בצל ירוק ומי ורדים ומערבבים.
3
מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את הארטישוקים בבלילת הטמפורה ומטגנים 4-3 דקות עד להזהבה. מוצאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מכינים רוטב יוגורט
4
מערבבים את כל החומרים בקערה.
מרכיבים את המנה
5
שמים את היוגורט בצלחת הגשה עמוקה מעט. מסדרים מעל את הארטישוקים ומפזרים גבעולי בזיליקום וגרגרי רימון.