החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
הכנות מוקדמות:
1
שוטפים אורז, משרים למשך 30 דקות במים ומסננים.
2
מבשלים את האורז בשפע מי מלח רותחים (כמו בבישול פסטה) רק עד שהוא 90% מבושל — בערך 12 דקות על להבה גבוהה. מסננים היטב.
3
מחממים מחבת עם שמן או חמאה ומטגנים בצל כ-6 דקות עד להזהבה. מוסיפים הל, ציפורן, קינמון, עלה דפנה וזרעי כמון ומטגנים עוד 40-30 שניות.
4
מוסיפים מחית שום וג'ינג'ר, שעועית ירוקה, גזר ואפונה ומתבלים במלח. מוסיפים 1/4 כוס מים, מכסים ומבשלים 5 דקות עד לריכוך קל של הירקות. מכבים את האש.
5
מערבבים יוגורט עם מי ורדים ומוסיפים למחבת עם הירקות. עד שלב זה אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה.
מרכיבים את הביריאני ומגישים:
6
משטחים חצי מכמות האורז בתחתית סיר ומסדרים עליו את תערובת הירקות ועליהם את האורז הנותר. מפזרים גראם מסאלה ועלי מנתה או נענע, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות. מכבים את האש, מניחים ל-5 דקות נוספות בלי להוריד את המכסה ומגישים עם בצל מטוגן.