מתכון

ביריאני - אורז הודי עם ירקות

תבשיל אורז קל להכנה מהמטבח ההודי. אפשר להגיש כתוספת מעניינת או בפני עצמו - כארוחה צמחונית

35,905 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
בּירְיָאני - אורז עם ירקות. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
בּירְיָאני - אורז עם ירקות. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

הכנות מוקדמות:

1

שוטפים אורז, משרים למשך 30 דקות במים ומסננים.

2

מבשלים את האורז בשפע מי מלח רותחים (כמו בבישול פסטה) רק עד שהוא 90% מבושל — בערך 12 דקות על להבה גבוהה. מסננים היטב.

3

מחממים מחבת עם שמן או חמאה ומטגנים בצל כ-6 דקות עד להזהבה. מוסיפים הל, ציפורן, קינמון, עלה דפנה וזרעי כמון ומטגנים עוד 40-30 שניות.

4

מוסיפים מחית שום וג'ינג'ר, שעועית ירוקה, גזר ואפונה ומתבלים במלח. מוסיפים 1/4 כוס מים, מכסים ומבשלים 5 דקות עד לריכוך קל של הירקות. מכבים את האש.

5

מערבבים יוגורט עם מי ורדים ומוסיפים למחבת עם הירקות. עד שלב זה אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה.

מרכיבים את הביריאני ומגישים:

6

משטחים חצי מכמות האורז בתחתית סיר ומסדרים עליו את תערובת הירקות ועליהם את האורז הנותר. מפזרים גראם מסאלה ועלי מנתה או נענע, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות. מכבים את האש, מניחים ל-5 דקות נוספות בלי להוריד את המכסה ומגישים עם בצל מטוגן.