החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ- 5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מוסיפים סלרי, גזר ושום ומאדים עוד 5 דקות תוך כדי בחישה עד שהם רכים.
2
מוסיפים בשר ומטגנים כ- 7 דקות תוך כדי בחישה עד שצבעו משתנה.
3
יוצקים יין, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-3 דקות עד שהיין מתאדה. מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות, ציר או מים, עלה דפנה וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30 דקות. מוציאים את עלה הדפנה ומבשלים עוד 30 דקות עד שהבשר רך והטעמים מתמזגים. אם הנוזלים מתאדים,מוסיפים ציר או מים לפי הצורך. ממליחים ומפלפלים.
4
אם לא משתמשים מיד, מצננים ומאחסנים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים. הרוטב במיטבו ביום שאחרי.