מתכון

בורקיטס גבינות ומנגולד

בצק פריך ודק, שהוא מספיק טעים כדי לאכול אותו בלי שום תוספת ובכל זאת אינו משתלט על טעמה של המלית

38,152 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
בורקיטס גבינות ומנגולד של אדי מזרחי. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
בורקיטס גבינות ומנגולד של אדי מזרחי. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

בשכונת ילדותי ביפו מעמדה של בשלנית בלקנית נקבע לפי הבורקיטס שלה. כל אחת ניסתה להגיע למאפה המושלם, עם בצק פריך ודק, שהוא מספיק טעים כדי לאכול אותו בלי שום תוספת ובכל זאת אינו משתלט על טעמה של המלית. הסוד של אמא שלי טמון במעט החומץ, שעוזר לבצק להפוך לגמיש ועדיין לשמור על פריכות. את הבורקיטס הבלקניים הקלאסיים מכינים עם גבינה בולגרית וקשקבל. כאן שילבתי גם תום וגבינת עיזים והחלפתי את התרד המסורתי במנגולד, שטעמו דעתני יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 7-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום 30 דקות ועד 24 שעות.

מכינים את המלית

2

מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים מנגולד ומאדים כ- 3 דקות עד שהוא מתרכך. מצננים בתוך מסננת כ- 15 דקות עד שכל הנוזלים יוצאים.

3

מעבירים את המנגולד לקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים עד שהם מתאחדים. טועמים ומתקנים תיבול.

מרכיבים את הבורקיטס ואופים

4

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה מקומחים לעובי 3-2 מ”מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 10 ס”מ. מניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים היטב את הקצוות בצביטות או עושים בשולי הבצק סימונים בעזרת שיני מזלג. מניחים בתבנית.

6

רגע לפני האפייה מורחים את הבורקיטס בחלמון ומפזרים מעל גבינת קשקבל מגוררת.

7

אופים 20-15 דקות עד להזהבה ומגישים מייד.