מפשירים את בצק העלים הקפוא לילה לפני ההכנה. מצננים את המלית כשעה לפני ההכנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
להגשה
אופן ההכנה
1
מפשירים את בצק העלים במקרר לילה לפני ההכנה.
מלית
2
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ומניחים במקרר כשעה להתייצבות.
3
פורשים את הבצק בזהירות על משטח מקומח ומרדדים לעובי של 3 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ בעזרת כוס או קורצן.
4
בעזרת שק זילוף מזלפים כמות של כף מהמילוי על כל עיגול בצק, מברישים את השוליים במעט ביצה או מים, מקפלים לשניים וסוגרים היטב.
5
מברישים בביצה, מפזרים מעל שומשום ואופים בחום של 180 מעלות כ-15-20 דקות.
הגשה
6
פורסים את החציל לפרוסות ומניחים בתבנית אפייה. מזלפים שמן זית ואופים ב-170 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה. מוציאים וקוצצים את החציל לקוביות.
7
מערבבים בקערה את העגבניות הקצוצות והבצל הירוק הקצוץ ומוסיפים את קוביות החציל. פותחים את הבורקס לרוחבו בעזרת סכין (לא עד הסוף).
8
מכניסים לכל בורקס כף אחת מהסלט ופרוסת ביצה קשה. מזליפים מעט טחינה. ניתן לקשט בעלי כוסברה או פטרוזיליה.