החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעוגה
לציפוי
אופן ההכנה
לעוגה
1
תבנית בגודל 22 על 28, משומנת או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 28 ס"מ, משומנות
2
מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה. שמים את החמאה, הסוכר וסירופ המייפל ומערבלים 2 דקות לקבלת תערובת קרמית. תוך כדי ערבול, מוסיפים בהדרגה את הביצים עד שהן נטמעות בתערובת.
3
מוסיפים את שני סוגי השמנת ואת הבננות, ומערבבים קלות.
4
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והפקאנים, מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שהמרכיבים מתמזגים.
5
יוצקים לתבניות. אופים 35-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.
בינתיים מכינים את הציפוי
6
מבשלים בסיר קטן את החמאה, המייפל והסוכר עד שהסוכר נמס והופך לסירופ. מסירים מהאש, מוסיפים את השמנת והפקאנים ומערבבים.
7
מוציאים את העוגות מהתנור, ומעבירים אותו למצב גריל עליון. יוצקים את הציפוי על העוגות ומחזירים לתנור, הפעם לקלייה במשך כ-3 דקות בלבד עד שהציפוי יבעבע, ישחים וידיף ריח קרמל נעים.