מתכון

בחושה מייפל ובננות בציפוי פקאן

עוגת בננות קלאסית, אמריקנית למשעי, עם שפע חמאה, פקאנים ומייפל

50,785 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
בחושה מייפל ובננות בציפוי פקאן של מאיה דרין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
בחושה מייפל ובננות בציפוי פקאן של מאיה דרין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לציפוי

אופן ההכנה

לעוגה

1

תבנית בגודל 22 על 28, משומנת או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 28 ס"מ, משומנות

2

מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה. שמים את החמאה, הסוכר וסירופ המייפל ומערבלים 2 דקות לקבלת תערובת קרמית. תוך כדי ערבול, מוסיפים בהדרגה את הביצים עד שהן נטמעות בתערובת.

3

מוסיפים את שני סוגי השמנת ואת הבננות, ומערבבים קלות.

4

מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והפקאנים, מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שהמרכיבים מתמזגים.

5

יוצקים לתבניות. אופים 35-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

בינתיים מכינים את הציפוי

6

מבשלים בסיר קטן את החמאה, המייפל והסוכר עד שהסוכר נמס והופך לסירופ. מסירים מהאש, מוסיפים את השמנת והפקאנים ומערבבים.

7

מוציאים את העוגות מהתנור, ומעבירים אותו למצב גריל עליון. יוצקים את הציפוי על העוגות ומחזירים לתנור, הפעם לקלייה במשך כ-3 דקות בלבד עד שהציפוי יבעבע, ישחים וידיף ריח קרמל נעים.