מתכון

בטטה קסבייה בזעפרן

בטטה קסבייה (שמו המרוקאי של ארטישוק ירושלמי) היא תוספת עונתית נהדרת לכל ארוחה, שמתבשלת כאן עם זעפרן

13,135 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
בטטה קסבייה זעפרן - ארטישוק ירושלמי של אבי לוי. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: אינה גוטמן
בטטה קסבייה זעפרן - ארטישוק ירושלמי של אבי לוי. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים ארטישוק ירושלמי ומקפיצים כ־10 דקות עד שהם מזהיבים. מוסיפים כוסברה ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל וכורכום. מוסיפים שערות זעפרן.

2

מוסיפים את הציר או המים, מקטינים את האש ומבשלים עד שהארטישוק רך ונגיס. מקשטים בכוסברה וסוחטים לימון מעל לפני ההגשה.