מתכון

בטטות צלויות במיסו

בטטות רכות צלויות ברוטב מיסו שמעצים את הטעם הטבעי שלהן ומדגיש את מתיקותן

19,133 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
בטטות צלויות במיסו של לימור לניאדו תירוש. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
בטטות צלויות במיסו של לימור לניאדו תירוש. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

"לפני 25 שנה, כשלמדתי בישול בפריז, התחברתי עם כמה סטודנטיות יפניות, שרצו שאלמד אותן כל מה שאני יודעת על המטבח הים תיכוני. הדליקו אותן הלהטוטים שעושים אצלנו עם ירקות, למרות (או אולי דווקא בגלל) שליפנים בדרך כלל קשה עם להטוטים. בתמורה הן לימדו אותי להכין מאכלים יפנים בסיסיים, כמו סושי וטמפורות, וזו הייתה תחילתו של סיפור האהבה שלי עם המטבח היפני.

ליפנים יש המון כבוד לחומרי הגלם. הוא מגיע ממקום של ענווה כלפי הבריאה עצמה, ומוליד מאכלים צנועים ומרגשים, שמשתמשים בחומרי גלם במצב האופטימלי שלהם. חומר הגלם הוא תמיד הכוכב של המנה במטבח היפני. לא המסעדה, לא השף ולא הסיפור. 

מאז המפגש הראשוני הזה, אני חוקרת את המטבח היפני בשקדנות ומשלבת את חוכמת המטבח שלו גם במאכלים שאינם יפניים באופן מובהק. אחד מחומרי הגלם שאני מחבבת במיוחד הוא מיסו מחית של פולי סויה מותססים ודגנים, שמוסיפה עומק ומליחות מיוחדת לטעם. כאן אני משתמשת בנאסו מיסו רוטב יפני קלאסי, שאותו מכינים ממחית מיסו בהירה עם מירין, סאקה וסוכר. אני מברישה בו את הבטטות במהלך הצלייה דרך נהדרת להעצים את הטעם הטבעי שלהן ולהדגיש את מתיקותן. הרוטב הזה יעבוד מצוין גם עם אספרגוס, חצילים, דלועים וברוקולי צלויים. אם יש גריל פחמים, השתמשו בו הצלייה על הגריל מוסיפה לבטטות ולמיסו ניחוחות וטעמים מעושנים נהדרים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לנאסו מיסו

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים פסים אלכסוניים לאורך ולרוחב חצאי הבטטות לצורת מעוינים. מברישים רק את הצד החתוך בשמן זית בנדיבות.

3

מניחים את הבטטות בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. אופים בחלק העליון של התנור כ־30 דקות, עד שהקליפה מתקשה ומשחימה מעט.

בינתיים מכינים נאסו מיסו

4

בקלחת קטנה מביאים לרתיחה מירין וסאקה ומבשלים כ־5 דקות על להבה נמוכה, עד שהאלכוהול מתנדף. מוסיפים סוכר, מערבבים להמסה ומכבים את הלהבה. מוסיפים את המיסו, בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד, עד קבלת תערובת חלקה.

5

מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הבטטות ומברישים בתערובת בנדיבות.

6

מחזירים את הבטטות לתנור וצולים עוד 10 דקות.

7

מפזרים בצל ירוק ושומשום ומגישים חם.


מתכון מספר הבישול "מטבח משלהן", עורכת: יעל כלב. לרכישת הספר: thewcookbook.com
הוצאה עצמית. 288 עמ'. מחיר 142 שקלים

לעוד מתכונים מהספר

"מטבח משלהן" בעריכת יעל כלב. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע
"מטבח משלהן" בעריכת יעל כלב. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע