מתכון

ביצי זהב

ביצים עלומות זה לא מספיק מעניין, כאן הן מצופות באטריות קדאיף מתובלות, מטוגנות בשמן עמוק ויוצאות זהובות ופריכות

6,331 בשלנים התעניינו במתכון זה
ביצי זהב של שפים קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו
ביצי זהב של שפים קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

לסלט ירקות

להגשה

אופן ההכנה

1

מעבירים את הביצים העלומות המוכנות להתייצבות במקרר למשך כחצי שעה.

מצפים ומטגנים

2

מכינים שלוש קערות — קמח, ביצים טרופות מתובלות במלח, פלפל וצ׳ילי ואטריות קדאיף.

3

מייבשים את הביצים העלומות בנייר סופג בעדינות ומגלגלים כל אחת מהן בקמח. מנערים כדי להיפטר מעודפים, טובלים בתערובת הביצים ומגלגלים באטריות הקדאיף.

4

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ל-200 מעלות. מכניסים פנימה בזהירות את הביצים המצופות ומטגנים עד שאטריות הקדאיף מזהיבות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים את הסלט

5

מניחים את הירקות בקערה, מתבלים ומערבבים.

מגישים

6

מניחים בכל צלחת הגשה כף מסקרפונה, פרוסות סלמון מעושן, סלט ירקות, מלפפונים חמוצים, קרואסון ו-2 ביצים מצופות. מומלץ להכין מהקרואסון כריך המכיל את כל המרכיבים ולקחת ביס גדול