בלוטין הוא גלילת עוף ממולאת, שמכינים מעוף שלם שרוקן מעצמות, והתוצאה היא מנה אלגנטית ומלאת טעמים..
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
אופן ההכנה
1
מכינים את המלית: מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה גבוהה ומטגנים ארטישוקים עם עלי מרווה כ-5 דקות להזהבה. מגביהים את הלהבה, מוסיפים מנגולד ומטגנים כ-5 דקות.
2
מוסיפים שום, מלח, פלפל שחור ומיץ תפוחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שהארטישוקים רכים. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים.
3
מכבים את האש, מוסיפים קליפת לימון ופיסטוק ומתקנים תיבול. מצננים.
4
ממלאים את העוף, צולים ומגישים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
5
מתבלים את העוף במלח, ממלאים במלית וקושרים עם חוט קשירה. מברישים קלות את העור בשמן זית ומתבלים במלח.
6
מניחים את העוף על רשת בתנור, שתחתיה מגש עם מים. צולים כ-45 דקות ב-160 מעלות, ועוד 10 דקות ב-190 מעלות עד שהעור שחום וקריספי. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
צרפנו לכם כמה רעיונות כיצד ניתן להפוך את העוף למנה אלגנטית:
כדי להחדיר טעם לעוף השלם או לשוקיים ולירכיים משרים אותם במרינדה (משעתיים ועד לילה שלם), מכניסים עשבי תיבול למרווח שבין העור לבשר או ממלאים את חלל הבטן בעשבי תיבול ולימונים.