החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את גלדי הבצל למילוי
1
חורצים את הבצלים חריצה עמוקה עד הליבה (אבל לא מפרקים, שומרים את הגלדים). מבשלים בסיר עם מים לכיסוי על להבה נמוכה 40-30 דקות עד שהבצלים מתרככים אבל נשמרים בשלמותם.
2
מוציאים מהסיר בכף מחוררת ומצננים. מפרידים לגלדים בודדים (מכל בצל מתקבלים כ-7 גלדים טובים למילוי).
מכינים את המלית וממלאים:
3
מערבבים את חומרי המלית.
4
ממלאים כל גלד בכפית של מלית אורז, מגלגלים ומהדקים.
מטגנים ומבשלים ברוטב
5
מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה שיכולה להכיל את הממולאים בשכבה אחת. מסדרים בהם בצפיפות את גלדי הבצל הממולאים ומטגנים 5 דקות עד שהם משחימים. מנערים מדי פעם את המחבת, כדי לגלגל מעט את הממולאים בתוכה ולוודא שיזהיבו מכל הצדדים.
6
מוסיפים מעט סוכר, סילאן ומלח, יוצקים מים כדי כיסוי ומבשלים שעתיים-שעתיים וחצי על להבה הכי נמוכה עד שהממולאים רכים ומקורמלים. טועמים את הרוטב ומאזנים עם מעט מיץ לימון.
7
אפשר להכין מראש ולשמור בקירור יומיים-שלושה.
להגשה
8
מחממים ברוטב ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים לסיר. לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית על הממולאים.