מתכון

בצלים ממולאים ברוטב מתקתק

בצלים ממולאים קטנים ועדינים בטעמם, שמתבשלים ממושכות ברוטב מתוק-חמוץ בעל טעמים עמוקים בזכות עצמות המח

9,580 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
בצלים ממולאים ברוטב מתקתק של ולנטינה אלייב. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
בצלים ממולאים ברוטב מתקתק של ולנטינה אלייב. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

שמים בקערה את חומרי המלית, לשים היטב ומעבירים למקרר ל־30 דקות.

מכינים את הבצלים למילוי

2

חורצים את הבצלים לאורכם עד המרכז ושמים בסיר עם מים רותחים. מבשלים 10 דקות ומצננים. מפרידים את גלדי הבצל ושומרים בצד את הקטנים ביותר שאי אפשר למלא.

מכינים את הרוטב ומבשלים את הבצלים

3

קוצצים את גלדי הבצל הקטנים ששמרנו בצד (או בצל גדול), מחממים סיר קטן עם שמן ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים גזר ומטגנים עוד דקה.

4

מוסיפים רסק ועגבניות מגוררות, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

5

בינתיים ממלאים את גלדי הבצל במלית הבשר.

6

מניחים בסיר רחב ושטוח (למשל סוטאז') עצמות מוח, מחצית מכמות החומוס, תפוח ודובדבנים ומוסיפים את הרוטב. מסדרים את הבצלים הממולאים בצפיפות עם התפר כלפי מטה, מפזרים את החומוס הנותר ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את האש ומבשלים 3 שעות על להבה נמוכה עד שהחומוס רך מאוד.