מתכון

בצק בריוש קל – מתכון בסיסי

בניגוד לבריוש הקלאסי יש כאן מעט מים, וגם פחות ביצים וחמאה. אבל אל דאגה, המרקם והטעם דשנים ואווריריים

63,723 בשלנים התעניינו במתכון זה
בריוש של אורי שפט צילום: מיכל לנרט. סטיילינג: אסתי אנג'ל
בריוש של אורי שפט צילום: מיכל לנרט. סטיילינג: אסתי אנג'ל

אחרי שהכנתם את הבצק הבסיסי ניתן להכין:

שבלולי טפנד זיתים מלוחים

מאפי בריוש אישיים עם ריקוטה

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים מים לקערת מיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים. מוסיפים לפי הסדר קמח, ביצה, סוכר, מלח וחמאה בטמפ' החדר ומערבלים בוו לישה כ-2 דקות עד שמתקבל בצק. מוסיפים מעט מים אם הבצק קשה מדי, ואם הוא רטוב מדי מוסיפים מעט קמח תוך כדי לישה.

2

מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים כ-4 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.

3

מנמיכים שוב את מהירות המיקסר, מוסיפים את החמאה הקפואה בהדרגה ולשים עד שהיא כמעט נטמעת ונשארים רק מעט פתיתי חמאה בבצק.

4

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך 60-40 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.