החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי (לא חובה)
אופן ההכנה
1
שמים בקערת מעבד מזון אגוזי מלך (שלמים), שקדים, זרעי צ'יה ומלח ים ומרסקים עד לקבלת תערובת הדומה לחול. מוסיפים תמרים ומערבלים לקבלת תערובת במרקם בצקי.
2
משטחים את התערובת בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה לפחות.
מכינים את הציפוי
3
מערבבים בקערה את כל החומרים לציפוי עד מתקבלת תערובת אחידה. היא תהיה דלילה למדי.
4
מוציאים את התבנית מהמקפיא, מחלצים את המשטח, יוצקים מעל את הציפוי ומורחים בעזרת גב כף. מפזרים אגוזי מלך קצוצים ומעבירים למקרר ל־10 דקות עד שהציפוי מתגבש.
5
בעזרת סכין חדה חותכים את המשטח לקוביות בגודל הרצוי (אני אוהב את הבראוינז קטנים, בגודל 1/2 3 ס"מ) ושומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.