החומרים טבלת מידות ומשקלות
לברד פודינג
לגלידת יוגורט, דבש ולבנדר
אופן ההכנה
לברד פודינג
1
מחממים את החמאה ו-1/2 כוס מהסוכר במחבת ומערבבים עד קבלת מרקם מקורמל. מוסיפים את הקלבדוס (יש להיזהר מהלהבה הניצתת). מרתיחים את השמנת עם 1/2 כוס + 2 כפות מהסוכר ומקל הווניל. מסירים מהאש ומוסיפים את החלב.
2
טורפים את החלמונים עם הסוכר הנותר במטרפה ידנית. יוצקים מעט מתערובת השמנת לחלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים כל פעם עוד מעט עד שהתערובת אחידה לגמרי.
3
מסדרים את התפוחים בכלי, בוצעים את החלה ומניחים על התפוחים ויוצקים על הכל את תערובת השמנת עד 1/2 ס"מ מהקצה. ממקמים את הכלי עם הברד פודינג בתוך כלי עם מים (ליצירת אפקט בן מארי) ואופים במשך 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, עד קבלת מרקם רוטט. מחממים מעט דבש ומושחים בו את הברד פודינג.
גלידת היוגורט, דבש ולבנדר
4
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט עד קבלת תערובת אחידה ומעבירים למכונת גלידה. מגישים את הברד פודינג עם קנל (צורה אליפטית) או כדור גלידה.