מתכון

ברד פודינג מלוח עם זוקיני ותירס

זוקיני וגבינות מלוחות פוגשים תירס מתקתק, בריוש ושמנת ויחד יוצרים מאפה מושלם שיפתח לכן את הבוקר עם חיוך

13,858 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
ברד פודינג מלוח עם זוקיני ותירס | צילום: גל בן זאב
ברד פודינג מלוח עם זוקיני ותירס | צילום: גל בן זאב

תירס מתוק (כמו זן גילי) אפשר לאכול חי בלי בעיה. באפייה קצרה כמו זו הוא יוצא מתקתק ומתפצפץ ומוסיף עוד מרקם למנה הנימוחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טורפים את השמנת, החלב, הביצים והשום ומתבלים במלח ופלפל.

2

משרים את פרוסות הלחם בתערובת הביצים בתבנית אפייה משומנת כך שהן מכוסות לגמרי. המינימום הוא כשעה לפני האפייה, ואפשר להשאיר אותן בבלילה במשך לילה במקרר.

3

מפזרים על הלחם את הזוקיני, התירס והגבינה. אפשר "לדחוף" אותם לתוך הלחם.

4

מתבלים בעוד פלפל ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהמאפה משחים