מתכון

ברד פודינג של הרצל 16

ברד פודינג מושחת שפורסים ומטגנים בחמאה, מה שמעניק קראסט משמח לכל ביס

24,381 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
ברד פודינג של הרצל 16: צילום: עידית בן עוליאל
ברד פודינג של הרצל 16: צילום: עידית בן עוליאל

בכל מקום שבו מגישים מאפים – מגישים ברד פודינג שמבוסס על השאריות שלהם, וככל שהמאפים מושחתים יותר – כך הברד פודינג מוצלח יותר. בהרצל 16 מכינים אותו מקרואסונים ישנים; פורסים וצורבים את הפרוסות בחמאה – זה מעניק לכל ביס את הקראסט הטעים שיש לקצות המאפה. אם אין לכם קרואסונים ישנים, אפשר להשתמש בחלק הרך של חלה. אפשר להוסיף לבלילה ריבה, קרמל מלוח, שוקולד מומס או כל תוספת שאוהבים.

את הברד פודינג אופים בתבנית אינגליש קייק. ההכנה אמנם קלה, אבל קחו בחשבון שהוא דורש קירור של שעה וחצי כדי לאפשר לקרואסונים לספוג את הבלילה הטעימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

טורפים בקערה חלב, סוכר, ביצים וחלמונים לתערובת אחידה. מוסיפים חתיכות קרואסון, מערבבים ומשרים במשך 20 דקות.

2

משמנים תבנית בחמאה, מערבבים את תכולת הקערה עם הקרואסון, מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים. מקררים במקרר כשעה להתייצבות.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות.

4

אופים את הברד פודינג 25־30 דקות להשחמה יפה. מוציאים מהתנור ומשאירים בתבנית למשך שעה. מחלצים מהתבנית ופורסים לעשר פרוסות.

5

ממיסים חמאה במחבת וצורבים כל פרוסה כ־2 דקות מכל צד להשחמה.

6

מניחים את הפרוסות בצלחת הגשה, עורמים ליד מיקס פירות יער ומגישים עם קנל קרם פרש.