מתכון

ברווז ממולא בקוסקוס וחמוציות

הברווז מתנהג כמו עוף, אבל יש לו טעם עז יותר והוא אוהב שמשדכים לו טעמים מתוקים-חמוצים

4,027 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
ברווז ממולא בקוסקוס וחמוציות. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע
ברווז ממולא בקוסקוס וחמוציות. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

הברווז מתייבש מהר יותר מעוף, ולכן חשוב להקפיד על זמני הצלייה. בדרך כלל הברווז נמכר קפוא. בקשו מהקצב שיפשיר אותו יום לפני וינקה אותו היטב מנוצות. אם לא מצאתם ברווז, המלית הזו תשתדך מצוין גם לעוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון התבנית

למלית:

לברווז

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית צלייה עמוקה.

2

מבשלים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.

3

ממלאים את הברווז בתערובת, מותחים את העור וסוגרים בעזרת קיסמים. קושרים את הרגליים בחוט שפגאט ומניחים בתבנית. מעבירים את יתר המלית לשקית קוקי, סוגרים ומחוררים עם קיסם. מניחים את השקית בתבנית לצד הברווז.

4

מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ומורחים על הברווז. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

5

צולים 30 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים על הברווז מעט מנוזלי הצלייה וצולים עוד 30 דקות לפחות עד שהוא שחום ויפה. מדי פעם יוצקים על הברווז מנוזלי הצלייה.

מכינים את המלית:

6

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל כ-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים כ-8 דקות עד שהבשר משנה את צבעו והופך פירורי. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

7

מעבירים את התערובת לקערה. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים היטב.

מצמצמים את הרוטב ומגישים:

8

מעבירים את הברווז לצלחת הגשה ומפזרים סביבו את המלית משקית הקוקי.

9

מעבירים את נוזלי הצלייה לסיר קטן ומצמצמים עד שמסמיך. יוצקים מהרוטב על הברווז ומגישים.