מתכון

ברווז שלם צלוי

מנה עיקרית חגיגית שנוטפת עסיסיות וייצוגית מאד. היכונו לקצור מחמאות

14,396 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
ברווז שלם צלוי של השף חיים טיבי. צילום: בן יוסטר
ברווז שלם צלוי של השף חיים טיבי. צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטבילה

למשיחה

לגזרים

אופן ההכנה

1

ממלאים מים בסיר, מוסיפים את הג'ינג'ר, האניס, המלח ופלפל ומרתיחים. טובלים את הברווז במי הסיר במשך 10 דקות עד שהעור נמתח. מייבשים היטב במגבת או במשך לילה במקרר.

2

מרתיחים את מרכיבי המשחה עד קבלת מרקם של סירופ דליל. מושחים את הברווז בסירופ וצולים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.

3

מושחים את הברווז שוב בסירופ וממשיכים בצלייה. חוזרים על הפעולה שוב כעבור 30 דקות (זמן הצלייה הכולל הוא כשעה וחצי). בתום הצלייה הברווז צריך להיות מוכן מבפנים ועורו צריך להיות קריספי

4

חולטים את הגזרים במים רותחים.מקרמלים את הגזרים במחבת עם הדבש, הצ'ילי, המלח והפלפל. מגישים את הגזרים לצד הברווז הצלוי.