מתכון

ברוסט טלה בקרמל תפוחים חריף

מנה עיקרית מרשימה, חגיגית ועסיסית

3,246 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2016

אצל הקצב:

מבקשים להסיר את הגשר המחבר בין הצלעות, כדי שתוכלו להפריד ביניהן בקלות, וגם את הפאלדה (דופן הבטן), שבדרך כלל הולכת לטחינה. ללא הפאלדה והגשר הברוסט יכול להגיע עד משקל 3 ק”ג. אגב את הגשר לא זורקים — אפשר להכין ממנו יופי של ציר. ודאו שהקצב משאיר את שכבת השומן המכסה את הנתח — היא תשמור על עסיסיותו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמל תפוחים:

אופן ההכנה

משרים את הנתח וצולים פעם ראשונה:

1

מערבבים שמן זית ומלח אטלנטי ומורחים את הנתח היטב בתערובת. מכסים ושולחים למקרר למינימום שעתיים ועד יממה. מוציאים את הנתח שעה-שעתיים לפני הצלייה. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הנתח על רשת ותחתיה תבנית.

2

צולים שעה ללא כיסוי ומנמיכים את טמפ’ התנור ל-120 מעלות.

בינתיים מכינים קרמל תפוחים:

3

ממיסים סוכר במחבת בשכבה אחידה על להבה נמוכה עד שהוא מתחיל לבעבע וצבעו נעשה חום (זהירות — לא לשרוף). מדי פעם מנענעים את המחבת, אבל לא מערבבים. * כשהסוכר מגיע למצב של קרמל כהה יוצקים למחבת חומץ תפוחים בזהירות ותוך כדי ערבוב ומערבבים לקבלת נוזל אחיד ומעט סמיך. מוסיפים תבלינים, גי’נג’ר וסיידר ומערבבים. מכבים את האש.

צולים בקרמל:

4

מוסיפים תפוחים חתוכים ומערבבים היטב כך שהתפוחים נעטפים בקרמל.

5

מוציאים את הברוסט מהתנור ויוצקים עליו את תערובת הקרמל והתפוחים כך שהנתח יצופה בה היטב.

6

מחזירים את הנתח לתנור ואופים שעה עד שסכין ננעצת בקלות במרכזו.

7

מצננים 10 דקות לפני הפריסה לצלעות.