מתכון

ברוסקטה עם חמאת מקדמיה-שורשים וצנוניות

צנוניות חמות וצלויות הן דבר מדהים, כשמשדכים אותן לצנוניות טריות וכבושות ולחמאת מקדמיה־שורשים מקבלים ביס מפתיע

2,262 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
ברוסקטה עם חמאת מקדמיה וצנוניות של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ברוסקטה עם חמאת מקדמיה וצנוניות של רינת צדוק. צילום: שני בריל

חמאת מקדמיה ושורשים

צנוניות כבושות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מברישים פרוסות לחם בשמן זית, מניחים בתבנית ומכניסים לתנור. אופים כ־8 דקות עד שהלחם פריך וזהוב.

2

מניחים פרוסות צנוניות עגולות (לא המאורכות) בתבנית השנייה. יוצקים מעליהן 3 כפות שמן זית וכף ממיץ הלימון, בוזקים מלח ופלפל שחור, מערבבים ומפזרים בתבנית בצורה אחידה ככל האפשר. מעבירים לתנור וצולים 8 דקות עד שהצנוניות מזהיבות.

3

מערבבים פרוסות צנוניות מאורכות ופטרוזיליה עם יתר מיץ הלימון ושמן הזית, ממליחים ומערבבים שוב.

4

מורחים חמאת מקדמיה על כל ברוסקטה, מניחים מעל צנוניות צלויות, צנוניות בלימון ופטרוזיליה וצנוניות כבושות. מקשטים בכמה פרוסות צ׳ילי ירוק טרי ומגישים.