מתכון

בריוש עם קרם פרש, סלמון מעושן ושמיר

זה הכי בראנץ' ניו יורקי. צריך רק מימוזה או בלאדי מרי ליד. ברוח הבראנץ' הייתי מגיש אותה עם ביצה רכה או עלומה

10,459 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
  • בריוש עם קרם פרש, סלמון מעושן ושמיר. צילום: דניאל לילה
    בריוש עם קרם פרש, סלמון מעושן ושמיר. צילום: דניאל לילה
  • בריוש עם קרם פרש, סלמון מעושן ושמיר. צילום: דניאל לילה
    בריוש עם קרם פרש, סלמון מעושן ושמיר. צילום: דניאל לילה
  • בריוש עם קרם פרש, סלמון מעושן ושמיר. צילום: דניאל לילה
    בריוש עם קרם פרש, סלמון מעושן ושמיר. צילום: דניאל לילה

2 עוגות בתבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

להברשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמרים, מפוררים אותם בעזרת האצבעות ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר וביצים ולשים במהירות נמוכה כ- 4-3 דקות עד שנוצר בצק במרקם פירורי. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עד שהיא נטעמת. מוסיפים מלח ולשים עוד 6 דקות לקבלת בצק מבריק. מוסיפים שמיר וקליפת לימון ולשים עד שהם נטמעים בבצק.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת בחמאה, מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.

3

מוציאים את האוויר מהבצק, מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים

4

מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. מרדדים שני רבעים מהבצק על משטח מקומח למלבנים בעובי 3 מ"מ וגודל 50×20 ס"מ. מורחים על מלבן אחד חצי מכמות קרם הפרש, מפזרים חצי מכמות עלי השמיר ומסדרים מעל בצפיפות חצי מכמות הסלמון. מכסים במלבן השני בצורה חופפת.

5

חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה ל-10 ריבועים בגודל 10 ס"מ. משמנים תבנית אינגליש קייק היטב בחמאה ומסדרים בה את הריבועים זה ליד זה (כמו חבילת קלפים). מעצבים באותה צורה את העוגה השנייה. מכסים את העוגות בניילון ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות.

7

מברישים את פני הבריושים בחלמון.

8

אופים כ-40 דקות עד שהבריושים מזהיבים מאוד ואפויים גם בחלקם הפנימי.