חשוב מאוד לקרר היטב את קרם הלימון כדי לייצב אותו כראוי. לפני האפייה מפזרים על הגאלטים שקדים פרוסים, שהופכים אותם לחגיגיים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק שקדים פריך
לקרם הלימון
להרכבת המנה
להברשה ולציפוי
אופן ההכנה
לקרם הלימון
1
טוחנים במעבד מזון סוכר, קליפת לימון ווניל. מוסיפים מיץ לימון וחלמונים ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. טורפים את התערובת בבן מארי ללא הפסקה 15-10 דקות עד שהיא בהירה ותפוחה. מסירים את התערובת מהבן מארי ומוסיפים בהדרגה קוביות חמאה. טורפים עד לקבלת קרם אחיד.
2
מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר ל-3 שעות עד להתייצבות.
לבצק
3
מעבדים במעבד מזון קמח, שקדים, אבקת סוכר, וניל, קליפת לימון ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת גושי בצק. מאחדים בעזרת הידיים, משטחים ועוטפים בניילון נצמד.
4
מעבירים למקרר לשעה.
להרכבת המנה, לאפייה ולהגשה
5
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים 6 עיגולים בקוטר 12-10 ס"מ. מעבירים את העיגולים לתבנית.
6
מוסיפים קוקוס ושקדים טחונים לקרם הלימון ומערבבים עד לקבלת מרקם מעט מוצק. מניחים 2 כפות קרם במרכז כל עיגול בצק, משטחים ומשאירים 2 ס"מ שוליים. מקפלים את השוליים על המלית.
7
מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שקדים פרוסים. אופים 30-25 דקות עד שהמאפים זהובים. מצננים לטמפ' החדר.
8
שומרים במקרר עד 4 ימים.