מתכון

גאלט בנופי — אגוזים בטופי ובננות

טארט יפהפה בסגנון חופשי עם השילוב המנצח של שוקולד, בננות וטופי

1,871 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
גאלט בנופי — אגוזים בטופי ובננות. צילום: אפיק גבאי | סגנון: אוריה גבע
גאלט בנופי — אגוזים בטופי ובננות. צילום: אפיק גבאי | סגנון: אוריה גבע

אורלי מפרקת את הפאי האנגלי ומרכיבה ממנו את הגאלט היפה הזה. חשוב לקרר את הטופי לפני שיוצקים אותו על הבצק, אחרת הבצק יימס והמלית תברח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק קקאו פריך:

למלית טופי אגוזים:

להרכבה:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים בצק:

1

מעבדים במעבד מזון קמח, קקאו, אבקת סוכר ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים בהדרגה מים ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק. מאחדים בעזרת הידיים, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.

מכינים מלית טופי:

2

ממיסים חמאה, סוכר, וניל ומלח בסיר קטן על להבה בינונית-נמוכה. מעבירים ללהבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומבשלים 4-3 דקות בבעבוע עדין. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.

3

מבשלים 5-4 דקות תוך כדי ערבוב עד לקבלת טופי סמיך. מצננים לטמפ’ החדר. שומרים בצד 3-2 כפות טופי להברשה ואת השאר מערבבים עם תערובת האגוזים.

מרכיבים, אופים ומגישים:

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מרדדים את הבצק על נייר אפייה למלבן בעובי 1/2 ס”מ ובגודל 10×30 ס”מ ומעבירים לתבנית בעלת שוליים נמוכים.

6

מורחים מלית טופי בשכבה אחידה ומשאירים 4-3 ס”מ שוליים. מקפלים את השוליים על המלית.

7

מניחים פרוסות בננה על המלית ומברישים בטופי ששמרנו בצד.

8

אופים כ-35 דקות עד ששולי הבצק יבשים והבננות מקורמלות. מצננים לטמפ’ החדר ומגישים לצד גלידת וניל או קצפת. שומרים במקרר עד יומיים.