החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פריך ופירורים
למלית ריקוטה וענבים צלויים
להברשה
אופן ההכנה
לבצק
1
מעבדים במעבד מזון קמח, חמאה, מלח וסוכר עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים מים בהדרגה רק עד לקבלת גושי בצק. מאחדים את הבצק ומפרישים ממנו כדור קטן. עוטפים את הכדור הקטן בניילון נצמד ומעבירים למקפיא. משטחים את שאר הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
למלית
2
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים ענבים בתבנית וצולים כ-10 דקות עד שהם חרוכים מעט (חלקם מתפוצצים). מצננים ומורידים את חום התנור ל-180 מעלות. מערבבים את שאר חומרי המלית.
להרכבת המנה, לאפייה ולהגשה
3
מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר כ-30 ס"מ. מעבירים לתבנית בעלת שוליים נמוכים. מורחים את המלית על הבצק בשכבה אחידה ומשאירים 5 ס"מ שוליים.
4
מניחים את הענבים הצלויים מעל ודוחפים אותם מעט למלית. מקפלים את שולי הבצק על המלית. מברישים את השוליים בביצה ומגררים מעל בעזרת פומפייה את שארית הבצק ששמרנו במקפיא.
5
אופים כ-40 דקות עד שהגאלט זהוב. מצננים ומגישים. שומרים במקרר עד 4 ימים.