מתכון

גבינה צלויה

כשגבינה ממש טובה כדאי להעמיד אותה במרכז הבמה ולא רק לצד חומרי גלם נוספים כפי שקורה בדרך כלל

3,582 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
גבינה צלויה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
גבינה צלויה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות.

2

מניחים את הגבינה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עליה מעט שמן זית כך שיכסה אותה אך לא ייצור שלולית ובוזקים מלח ים. צולים כ־12 דקות עד שהגבינה מזהיבה ונהיית רכה.

3

במקביל מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים שום ומרווה ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים יין ומצמצמים אותו למחצית מהכמות. מוסיפים חמאה תוך כדי ערבוב ומטגנים עד לקבלת רוטב חלק וסמיך. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים קייל ותרד, מטגנים עוד דקה ומערבבים.

4

מסדרים את העלים עם הרוטב בצלחת הגשה ומניחים את הגבינה הצלויה במרכז.