מתכון

גביעי גלידה תוצרת בית

גביעים טעימים שמכינים בקלות רבה מטורטיות קנויות

6,894 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
גביע גלידה מטורטיה של מורן לילה. צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
גביע גלידה מטורטיה של מורן לילה. צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

הגביעים לא יכולים להישמר במצב טוב לאורך זמן, כך שאם הם מקבלים לחות, אפשר להחזיר לתנור למקצה שיפורים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מעצבים 12 חרוטים מיריעות של רדיד אלומיניום או משתמשים בחרוטי מתכת (להכנת קנולי למשל) הנמכרים בחנויות ייעודיות לציוד קונדיטוריה.

2

ממיסים את כל חומרי הסירופ בקלחת על להבה בינונית ומערבבים לקבלת קרמל חלק ואחיד. חוצים כל טורטייה ומברישים בסירופ משני הצדדים (זהירות — התערובת חמה!). מגלגלים אותו על הצד החיצוני של החרוטים ומניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה.

3

אופים כ-7 דקות להזהבה. מוציאים, מקררים להתייצבות ואז מחלצים את החרוטים.