מתכון

גויאבות בטמפורה עם רוטב וניל

המשחק של חום וקור מעצים את השידוך המוצלח בין גויאבות לווניל, אך בהחלט אפשר להשתמש גם בבננות או אפרסמון

1,401 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
גויאבות בטמפורה עם רוטב וניל של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב
גויאבות בטמפורה עם רוטב וניל של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למי סוכר

לרוטב וניל

לבלילת טמפורה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים מי סוכר ומשרים מהם גויאבות

1

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר ומבשלים כ־3 דקות על להבה בינונית. מצננים לטמפ' החדר.

2

משרים פרוסות גויאבות במי הסוכר למשך שעתיים ומסננים.

מכינים את רוטב הווניל

3

שמים בסיר חלב, שמנת, וניל וחצי מכמות הסוכר ומביאים לרתיחה.

4

טורפים בקערה חלמונים עם יתרת הסוכר.

עושים השוואת טמפרטורות:

5

יוצקים 1/3 מהתערובת הרותחת לקערת החלמונים וטורפים היטב. מוסיפים את יתר התערובת הרותחת לקערת החלמונים וטורפים היטב. מעבירים את הקערה לבן מארי ומבשלים על להבה בינונית כ־10 דקות תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת רוטב וניל סמיך. מצננים.

מכינים טמפורה ומטגנים

6

מערבבים היטב את חומרי הבלילה.

7

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.

8

טובלים את פרוסות הגויאבות בבלילה ומטגנים אותן משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

להגשה

9

מזלפים רוטב וניל לצלחות הגשה, מניחים עליו את פרוסות הגויאבות החמות ומפזרים אבקת סוכר.