מתכון

גזרים ממולאים ברוטב הדרים

אחד מהמתכונים החורפיים הקלאסיים בירדן ובפלסטין, אבל בניגוד למקור - כאן הרוטב על בסיס תפוזים ולימונים

18,253 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

המלית היא של בשר, בורגול, בצל, תבלינים ומשמשים מיובשים שמוסיפים פירותיות נהדרת. אני מבשלת את הגזרים מעט לפני שמתחילים כדי להקל על מלאכת הריקון שלהם. אם נוח לכם לרוקן את הגזרים החיים, דלגו על הבישול המקדים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לתחתית הסיר ולרוטב

אופן ההכנה

1

מכינים קערת מי קרח. מביאים שפע מים לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים גזרים ומבשלים אותם 4־5 דקות. מוציאים למי הקרח בעזרת מלקחיים וממתינים כ־10 דקות.

2

קוטמים את ראשי הגזרים ומרוקנים אותם בעזרת כלי ייעודי לריקון ירקות.

3

מחממים את התנור ל־180 מעלות. מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הגזרים כמעט עד סופם. מסדרים פלחי תפוז בתבנית ומניחים את הגזרים בשכבה אחת.

4

מערבבים בקערה את שאר חומרי הרוטב ויוצקים על הגזרים. מכסים את התבנית וצולים כשעה או עד שהגזרים רכים ומזוגגים. אחרי כ־40 דקות בודקים את התבנית - אם הנוזלים ירדו מתחת למחצית מגובה הגזרים מוסיפים מיץ תפוזים. אם רוצים להעניק לגזרים מעטה שחום אפשר להעביר את התנור למצב גריל כ־8 דקות לפני תום הצלייה ולהסיר את הכיסוי מהתבנית.