מתכון

גזרים צלויים עם פריקה ותמרים

סלט חם שנותן כבוד לגזר; מין גרסה לבנטינית לצימעס

10,083 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2022
גזרים צלויים עם פריקה ותמרים של שף גל בן משה, סגנון: מרב סריג | צילום: חיים יוסף
גזרים צלויים עם פריקה ותמרים של שף גל בן משה, סגנון: מרב סריג | צילום: חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגזרים

לפריקה

להגשה

אופן ההכנה

1

מכינים את הגזרים: מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

מפזרים מלח גס על מגש תנור ומניחים עליו גזרים בשכבה אחת. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים שעה. אחרי שעה, מסירים את הכיסוי וצולים עוד כחצי שעה.

3

מכינים את הפריקה: מבשלים בסיר בינוני פריקה עם מים עד ס"מ מגובה הפריקה על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומכסים במכסה. מבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה מאוד; מערבבים מדי פעם כדי שלא תידבק לתחתית הסיר. מסננים מנוזלים עודפים ומצננים.

4

מטגנים בצל עם שמן זית ושמן קנולה במחבת רחבה על להבה נמוכה, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הפריקה המבושלת ופטרוזיליה ומתבלים במלח.

5

מרכיבים את המנה: חותכים את הגזרים לאורך לחצי. מניחים בתחתית צלחת הגשה את הפריקה ועליה את הגזרים. קורעים תמרים לחצאים, מסירים גלעינים ועוקצים, ומניחים על הגזרים והפריקה. מקשטים בשקדים קצוצים.