החומרים טבלת מידות ומשקלות
כדאי להשתמש בתבניות סיליקון שמקילות מאוד על חילוץ הגלידוניות.
לגנאש שוקולד לבן
אופן ההכנה
1
מכניסים לקערת בלנדר את פירות היער עם סוכר או דבש וטוחנים למחית חלקה.
2
מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב, ומערבבים פנימה את היוגורט היווני ואת מחית הפירות לתערובת אחידה. טועמים, וממתיקים אם יש צורך.
3
בעזרת כפית או שק זילוף ממלאים את השקעים בתבנית קרח בתערובת ומעבירים למקפיא למשך 5 שעות לפחות (עדיף למשך לילה).
לגנאש שוקולד לבן
4
שוברים את השוקולד לפיסות ומכניסים לקערה. מחממים את השמנת בסיר קטן, וכשהיא על סף רתיחה מסירים מהאש.
5
יוצקים את השמנת על השוקולד להמסה ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מוסיפים קמצוץ מלח.
6
כשהתערובת מצטננת ומגיעה לטמפרטורת החדר מוציאים את התבניות מהמקפיא, ומניחים על צלחת או רשת. מזלפים מהגנאש בעזרת כפית הלוך ושוב על הגלידוניות.
7
מחזירים למקפיא להתייצבות. מאחסנים בקופסה אטומה במקפיא ומפרידים בין השכבות עם ניירות אפייה.