מתכון

גלידוניות פרוזן יוגורט עם גנאש שוקולד לבן

כמו הגלידוניות של פעם אבל בגרסה יותר בריאה

8,464 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
"גלידוניות" פרוזן יוגורט עם גנאש שוקולד של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
"גלידוניות" פרוזן יוגורט עם גנאש שוקולד של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כדאי להשתמש בתבניות סיליקון שמקילות מאוד על חילוץ הגלידוניות.

לגנאש שוקולד לבן

אופן ההכנה

1

מכניסים לקערת בלנדר את פירות היער עם סוכר או דבש וטוחנים למחית חלקה.

2

מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב, ומערבבים פנימה את היוגורט היווני ואת מחית הפירות לתערובת אחידה. טועמים, וממתיקים אם יש צורך.

3

בעזרת כפית או שק זילוף ממלאים את השקעים בתבנית קרח בתערובת ומעבירים למקפיא למשך 5 שעות לפחות (עדיף למשך לילה).

לגנאש שוקולד לבן

4

שוברים את השוקולד לפיסות ומכניסים לקערה. מחממים את השמנת בסיר קטן, וכשהיא על סף רתיחה מסירים מהאש.

5

יוצקים את השמנת על השוקולד להמסה ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מוסיפים קמצוץ מלח.

6

כשהתערובת מצטננת ומגיעה לטמפרטורת החדר מוציאים את התבניות מהמקפיא, ומניחים על צלחת או רשת. מזלפים מהגנאש בעזרת כפית הלוך ושוב על הגלידוניות.

7

מחזירים למקפיא להתייצבות. מאחסנים בקופסה אטומה במקפיא ומפרידים בין השכבות עם ניירות אפייה.