מתכון

גלידת וניל עם חלב מרוכז

גלידה שמהווה בסיס נפלא למגוון קינוחים קפואים. בזכות השימוש בחלב מרוכז מתקבל מרקם קרמי ללא שימוש במכונת גלידה

125,462 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
גלידת וניל עם חלב מרוכז. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
גלידת וניל עם חלב מרוכז. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

באיטלקית קוראים לזה "סמי פרדו" – חצי קפוא.

גלידות
כדי להגיע לדבר האמיתי – גלידה במרקם קטיפתי-אוורירי – מתחילים עם קרם אנגלז על בסיס חלמונים ומעבירים את התערובת למכונה, שמקפיאה תוך כדי ערבוב. המתכונים הבאים (יתר המתכונים מופיע בגיליון) הם בעצם סוג של קינוחים קפואים ממשפחת הפרפה או הסמיפרדו ורובם מבוססים על שמנת מוקצפת. גם בהם אפשר להגיע למרקם נהדר, אם כי פחות אוורירי, בתנאי שמקפידים על כמה כללים פשוטים. אחד הפטנטים שלי הוא שימוש באבקת סוכר במקום בסירופ סוכר, שכן האבקה ממתיקה בלי לדלל את התערובת. פטנט נוסף הוא שימוש באלכוהול שמעכב את הקפיאה. עוד חשוב להקפיד על הקצפה קצרה של השמנת – רק עד לקבלת מרקם של קרם רך. אפשר להכין את המתכון בפורמט של ארטיקים, גלידוניות או עוגות גלידה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה.

2

מוסיפים חלב מרוכז ומשחת וניל או תמצית וניל ומקציפים עוד דקה-שתיים עד שהמרקם מסמיך.

3

מעבירים לכלי אטום ומקפיאים.

גיוונים:
• גלידת קפה במקום וניל מוסיפים 2 כפות אבקת קפה נמס, מערבבים ומקפיאים.
• גלידת וניל פליק מוסיפים לתערובת 100 גרם שוקולד מגורר, מערבבים ומקפיאים.
• גלידת וניל עוגיות מוסיפים לתערובת 200 גרם עוגיות אוריאו שבורות גס, מערבבים ומקפיאים.

אם אין משחת וניל אפשר להשתמש בתמצית וניל איכותית.