מתכון

גליליות ממולאות בשוקולד לבן ופטל

קינוח חגיגי, טעים ומרשים על בסיס הגליליות שכולנו מכירים - במילוי שוקולד לבן ופטל

701 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
גליליות ממולאות בשוקולד לבן ופטל של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: אילן נחום)
גליליות ממולאות בשוקולד לבן ופטל של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: אילן נחום)

במקרה כזה אפילו לא צריך לזלף אותם, אלא אפשר פשוט למלא בכפית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 18- גליליות:

לגנאש שוקולד לבן:

לפטל:

לשוקולד וברס לטבילה:

אופן ההכנה

1

מכינים גנאש שוקולד לבן: שמים שוקולד לבן בקערה. מביאים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומניחים ל 3- דקות. מערבבים לקרם חלק ומעבירים לשקית זילוף. שומרים במקרר עד שהגנאש מתייצב (אפשר לזרז תהליכים במקפיא).

2

טוחנים פטל וממלאים: טוחנים פטל במעבד מזון למרקם חלק ומעבירים לשקית זילוף נפרדת.

3

מזלפים את הגנאש והפטל זה לצד זה לתוך הגליליות ומיישרים את הקצוות. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעתיים עד שהגנאש יציב.

4

טובלים בשוקולד וברס: מערבבים שוקולד לבן ושמן בקערית וממיסים במיקרוגל. מערבבים למרקם חלק. שמים ברס בקערה נוספת.

5

טובלים קצה אחד של הגליליות בשוקולד המומס ולאחר מכן בקערה עם הברס. מניחים בתבנית כשהצד הטבול כלפי מעלה ושומרים במקפיא עד ההגשה.