כשחושבים על גספאצ'ו לא חושבים על מרק בצבע סגול, אבל לשימוש בסלק יש יתרון ברור: הוא מעניק גוף וסמיכות (ולכן לא צריך להוסיף לחם כמו בגספאצ'ו הקלאסי). את מנעד הטעמים של המרק מרכיבים גם שמן אגוזים, שטעמיו עמוקים ואדמתיים, וחומץ פטל, שמעניק ממד פירותי. לשמן האגוזים יש תפקיד חשוב מעבר לתיבול: כאשר מזלפים אותו באיטיות פנימה במהלך הטחינה נוצרת אמולסיה קטיפתית ואוורירית, ממש כמו בהכנת ויניגרט.
שימו לב – הגספצ'ו זקוק לשעתיים צינון לפני ההגשה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ועוטפים סלקים ב-2 שכבות של רדיד אלומיניום.
2
אופים את הסלקים כשעה עד שהם מתרככים לגמרי (דוקרים עם סכין). קולפים ומצננים.
3
מעבירים את הסלקים למעבד מזון, מוסיפים את יתר החומרים למעט השמנים והציר וטוחנים למחית אחידה.
4
יוצקים את השמנים באיטיות תוך כדי טחינה עד שהם נטמעים והופכים את המחית למשחה חלקה. מוסיפים באיטיות גם ציר וטוחנים לקבלת מרק קרם סמיך.
5
מסננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
6
מפזרים על כל מנה אגוזי מלך וחופן תפוצ'יפס סלק (לא חובה) ומגישים.