מתכון

גספצ'ו אבטיח ושרימפס קריסטל

גיא מלכה, שף חדר האוכל, מציע מנת אבטיח שמשלימה ארוחה קיצית חלומית

871 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
גספצ'ו אבטיח ושרימפס קריסטל של שף גיא מלכה. צילום: אנטולי מיכאלו
גספצ'ו אבטיח ושרימפס קריסטל של שף גיא מלכה. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרח ירוק

למרק

להגשה

אופן ההכנה

1

מפרידים את עלי הנענע והכוסברה מהגבעולים, חולטים אותם לדקה אחת בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, ומוציאים מיד לקערת מים קרים עם הרבה קרח.

2

מכניסים את העלים החלוטים וחצי כוס ממי הקרח למעבד מזון וטוחנים היטב עד שמתקבל נוזל חלק. מוזגים לתבנית להכנת קוביות קרח ולהקפיא.

3

מכינים את הגספצ'ו: מכניסים את כל המרכיבים פרט לבזיליקום למעבד מזון וטוחנים היטב. מסננים. משרים במרק שנוצר את עלי הבזיליקום בכלי סגור במקרר למשך שעתיים לפחות, ולאחר מכן מוציאים אותם מן המרק.

4

חולטים את השרימפס למשך דקה־דקה וחצי (עד שצבעם הופך לוורוד) בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מוציאים למי קרח.

5

ממלאים 4 כוסות קוקטייל במרק, מוסיפים לכל כוס 2 קוביות קרח ירוק ותולים על שולי הכוס את השרימפס.