החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרח ירוק
למרק
להגשה
אופן ההכנה
1
מפרידים את עלי הנענע והכוסברה מהגבעולים, חולטים אותם לדקה אחת בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, ומוציאים מיד לקערת מים קרים עם הרבה קרח.
2
מכניסים את העלים החלוטים וחצי כוס ממי הקרח למעבד מזון וטוחנים היטב עד שמתקבל נוזל חלק. מוזגים לתבנית להכנת קוביות קרח ולהקפיא.
3
מכינים את הגספצ'ו: מכניסים את כל המרכיבים פרט לבזיליקום למעבד מזון וטוחנים היטב. מסננים. משרים במרק שנוצר את עלי הבזיליקום בכלי סגור במקרר למשך שעתיים לפחות, ולאחר מכן מוציאים אותם מן המרק.
4
חולטים את השרימפס למשך דקה־דקה וחצי (עד שצבעם הופך לוורוד) בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מוציאים למי קרח.
5
ממלאים 4 כוסות קוקטייל במרק, מוסיפים לכל כוס 2 קוביות קרח ירוק ותולים על שולי הכוס את השרימפס.