מתכון

גספצ'ו אפרסקים, שום, שקדים ורוזטה

המתכון הזה מבוסס על הגרסה העתיקה של הגספצ'ו - אחו בלנקו

3,696 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
גספצ'ו אפרסקים, שום, שקדים ורוזטה של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל
גספצ'ו אפרסקים, שום, שקדים ורוזטה של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל

בישול במים מרכך את שיני השום, הופך אותן נימוחות ושומר על צבען. האפרסקים מעדנים את טעמו הדומיננטי של השום, אבקת השקדים מחליפה את הלחם ומעניקה למרק מרקם קרמי, ואילו הרוזטה מדגישה את ניחוח השקדים ומוסיפה גוון נוסף של מתיקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגספצ'ו

לסלט סלרי ושקדים

אופן ההכנה

1

מניחים את ראשי השום בסיר קטן ומכסים במים. מביאים לסף רתיחה ומבשלים מכוסה כ- 30 דקות עד ששיני השום רכות. מסננים ומעבירים למקרר או מצננים. סוחטים את שיני השום מקליפתן ומערבבים עד שנוצרת מחית.

2

טוחנים את מחית השום, אפרסקים, בצל, סלרי, שקדים, נענע, שמן זית, חומץ, דבש, טבסקו, מלח ופלפל במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.

3

מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי להיפטר מקליפות וגרעינים. מעבירים את הגספצ'ו למקרר לשעה לפחות.

4

מערבבים את חומרי הסלט מלבד הבזיליקום והרוזטה בקערה.

5

מערבבים את הגספצ'ו, טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים את הגספצ'ו לכלי הגשה, מסדרים מעל את הסלט, מפזרים כמה עלי בזיליקום ומזלפים כמה טיפות של רוזטה.