מתכון

גראטן בטטות בשמנת, חמאה, תימין ופרמזן

שכבות של בטטות דקות שטובלות בבריכת שמנת, חמאה, תימין ופרמזן. "מזון מנחם" מושלם

22,082 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
גראטן בטטות בשמנת, חמאה, תימין ופרמזן של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
גראטן בטטות בשמנת, חמאה, תימין ופרמזן של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משמנים את התבנית בחמאה, ומסדרים את פרוסות הבטטות בספירלה בשתי שכבות. מתבלים במלח ובפלפל בין השכבות.

2

יוצקים את השמנת המתוקה ומפזרים את קוביות החמאה באופן שווה מעל. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. אופים כחצי שעה ואז מסירים את הכיסוי ובודקים בעזרת קיסם שהבטטות התרככו. אם כן, מפזרים את עלי התימין וזורים פרמזן, ומחזירים לתנור ל-10 עד 15 דקות, עד שהחלק העליון זהוב ופריך.