מתכון

גראטן פינק ליידי

דמיינו שאתם אוכלים פאי תפוחים, אבל רק את המלית - שכבות רכות ועסיסיות של תפוח ללא הבצק

2,938 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
גראטן פינק ליידי של דוד ביטון. צילום: בן יוסטר
גראטן פינק ליידי של דוד ביטון. צילום: בן יוסטר

את המנה אפשר להכין רק עם תפוחי עץ מזן פינק ליידי, כי אין בהם הרבה נוזלים והם ישמרו על צורתם בזמן האפייה. הם גם היחידים שתוכלו לעצב לגליל. חשוב לאטום היטב את התבנית כדי שהתפוחים לא ייחרכו.

להגשה כמו בתמונה: מניחים כל מלבן גראטן על יריעת ניילון נצמד, סוגרים כמו עטיפת סוכריה ומגלגלים בעדינות לצורת גליל. מסירים את הניילון הנצמד ומחממים 4 דקות ב- 220 מעלות לפני ההגשה.

תבנית חסינת חום ריבועית בגודל 30 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 150 מעלות.

2

מברישים את תחתית התבנית במעט שמן זית ומפזרים סוכר חום. מסדרים פרוסות תפוח בשכבה אחת בצורה חופפת ובשורות צפופות (כמו רעפים), מברישים אותן בשמן זית ומפזרים סוכר. חוזרים על הפעולות האלה עד לקבלת 5 שכבות תפוחים מצופים בשמן זית וסוכר.

3

מכסים את התבנית בנייר אפייה וסוגרים היטב עם רדיד אלומיניום.

4

אופים שעה וחצי ומצננים עם הכיסוי. מסירים את הכיסוי וחותכים למלבנים בגודל 4×8 ס"מ.

5

לפני ההגשה מחממים תנור ל- 220 מעלות. מחממים 4 דקות ומגישים חם.