מתכון

גראטן תפוחי אדמה, בטטה ושורש סלרי

משתמשים בכמות נוזלים גדולה, שמגיעה ממש לגובה הירקות. כאן נוספו גם ירקות שורש אחרים

4,290 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
גראטן תפוחי אדמה, בטטה ושורש סלרי.  צילום: Shutterstock
גראטן תפוחי אדמה, בטטה ושורש סלרי. צילום: Shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משפשפים תבנית בחצי שן שום ומשמנים בחמאה.

2

מביאים חלב ושמנת לרתיחה בסיר. מתבלים באגוז מוסקט מגורר.

3

מסדרים פרוסות תפו"א, בטטה וסלרי בתבנית. מתבלים כל שכבה במלח ופלפל ומעט תימין. יוצקים מעל את תערובת החלב והשמנת עד גובה הירקות בלבד ומכסים ברדיד אלומיניום משומן.

4

אופים כ-45 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-30 דקות עד הזהבה.

5

משהים כ-10 דקות להתייצבות ומגישים.

גיוונים:
• ממירים את הבטטה או את הסלרי בפרוסות ארטישוק ירושלמי קלוף או בסלק.
• מפזרים בין השכבות ומלמעלה פירורי לחם (אפשר פירורים מתובלים בשמן זית, שום ופטרוזיליה).

באותה שיטה מכינים
גראטן ירקות וגרוייר — מוסיפים לירקות 1/4 כוס עירית קצוצה, ובין השכבות מפזרים 150 גרם גבינת גרוייר מגוררת (אפשר גם אדם או גאודה או סנט מור).