מתכון

גראטן תפוחי אדמה, עגבניות ובצל בזיגוג טחינה

פרשנות מקומית ואישית למאפה הירקות הצרפתי: כאן אין שמנת, אלא טחינה המעניקה לתפוחי האדמה מעטה קרמי

8,916 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
גראטן תפוחי אדמה, עגבניות ובצל בזיגוג טחינה.  צילום: Shutterstock
גראטן תפוחי אדמה, עגבניות ובצל בזיגוג טחינה. צילום: Shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

משמנים תבנית חסינת חום בשמן זית. מסדרים שכבה של פרוסות תפוח אדמה, מתבלים במלח ופלפל ואם רוצים במעט כמון. מסדרים מעל שכבה של פרוסות עגבנייה ומעל שכבה של טבעות בצל. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים פלפל חריף. מכסים ברדיד אלומיניום.

3

אופים כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל טחינה ואופים עוד כ-10 דקות עד הזהבה.

4

מפזרים עשבי תיבול ומגישים חם.

גיוון:
סינייה גראטן — 20 דקות אחרי שמכניסים את תפוחי האדמה, העגבניות והבצל לתנור מוסיפים בשר טלה טחון ואופים עוד 15 דקות. יוצקים טחינה ואופים עוד 10 דקות להזהבה.