החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
משמנים תבנית חסינת חום בשמן זית. מסדרים שכבה של פרוסות תפוח אדמה, מתבלים במלח ופלפל ואם רוצים במעט כמון. מסדרים מעל שכבה של פרוסות עגבנייה ומעל שכבה של טבעות בצל. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים פלפל חריף. מכסים ברדיד אלומיניום.
3
אופים כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל טחינה ואופים עוד כ-10 דקות עד הזהבה.
4
מפזרים עשבי תיבול ומגישים חם.
גיוון:
סינייה גראטן — 20 דקות אחרי שמכניסים את תפוחי האדמה, העגבניות והבצל לתנור מוסיפים בשר טלה טחון ואופים עוד 15 דקות. יוצקים טחינה ואופים עוד 10 דקות להזהבה.