מתכון

גריזוטו, תבשיל גריסים ופטריות

גם אתם חושבים שהחלק הכי טעים באירועים הוא המתאבנים? השף אבי שטייניץ מכין מנות קטנות, שפותחות את התיאבון בגדול

8,611 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
גריזוטו תבשיל גריסים ופטריות של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
גריזוטו תבשיל גריסים ופטריות של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעיטור

אופן ההכנה

1

מחממים בסיר כף חמאה ומזגגים את הבצל. מוסיפים את הגריסים ומתבלים קלות בפלפל שחור טחון. מוסיפים מחצית מנוזל הירקות ואת השום וממשיכים בבישול תוך כדי ערבוב. כאשר הנוזלים נספגים, מוסיפים את יתר הנוזלים ומבשלים עד לריכוך הגריסים.

2

במקביל, מחממים במחבת כף שמן זית ומקפיצים את הפטריות. לקראת סיום בישול הגריסים, מוסיפים את הפטריות המוקפצות ואת אבקת הפורצ'יני לסיר.

3

לסיום, מוסיפים את החמאה הנותרת ומערבבים היטב.

להגשה

4

מניחים את התבשיל במרכז הצלחת ומעליו אספרגוס ירוק חלוט, שאלוט פרוס דק מאוד ונבטי אפונת גינה.