מתכון

גריס בּרָיי – דייסת סולת

דייסת סולת שלא הכרתם

10,496 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
גריס בּרָיי - דייסת סולת של תום פרנץ צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
גריס בּרָיי - דייסת סולת של תום פרנץ צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

דייסת סולת עשירה עם צימוקים ברום ושקדים, שמחזירה אותי באחת לילדותי, אבל אין מתאימה ממנה לסיים ארוחת שבועות כהלכתה. מכיוון שמגישים את הדייסה קרה, אפשר להכין אותה אפילו כמה ימים לפני הארוחה בלי שטעמה ייפגע.

8 מנות בקערות אישיות בנפח של כ-150 מ”ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

יוצקים לסיר חלב ושמנת, מוסיפים מקל וניל ומחממים כדקה על להבה נמוכה. מוסיפים סוכר וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מוסיפים סולת וממשיכים לבשל כ-10 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב (מומלץ במטרפה ידנית למניעת היווצרות גושים).

2

מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ומתקבלת דייסה סמיכה בעלת מרקם קטיפתי ואחיד. מוסיפים קינמון ומלח ומערבבים. טועמים ומוסיפים סוכר במידת הצורך. מוציאים את מקל הווניל, מגרדים מתוכו את הגרגרים בעזרת סכין ומחזירים אותם לסיר.

3

מצננים לטמפ’ החדר ומעבירים למקרר לצינון מלא. הדייסה תישמר במקרר עד יומיים כשהיא מכוסה היטב.

לפני ההגשה

4

משרים צימוקים שעה ברום ומים. מסננים.

5

קולים שקדים במחבת יבשה עד להזהבה קלה.

6

מחלקים את הדייסה לקערות הגשה אישיות ומפזרים צימוקים ושקדים בנדיבות.