מתכון

גרניטה אננס וטקילה

מתכון פשוט לקינוח אלגנטי. כדאי לקשט בפרח היביסקוס מסוכר, שאפשר להשיג בחנויות טבע

6,859 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
גרניטה אננס וטקילה של איתמר דוידוב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
גרניטה אננס וטקילה של איתמר דוידוב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה

1

טוחנים אננס, מים וסוכר בבלנדר לנוזל סמיך ואחיד במרקמו. מוסיפים מיץ לימון וטקילה, מערבבים ומעבירים לכלי מתכת רחב ושטוח.

2

מכניסים למקפיא לכ-30 דקות (שהגרניטה תתחיל לקפוא). ברגע שנוצר מעט קרח על הדפנות ועל פני הגרניטה מערבבים בחוזקה, כדי לשבור ולרסק את הקרח, ומחזירים למקפיא. חוזרים על התהליך שלוש-ארבע פעמים עד שמתקבלת תערובת יציבה וקפואה של רסיסי קרח.

3

מעבירים לכלי אטום ושומרים במקפיא עד ההגשה (רצוי לא יותר מכמה שעות). מרקם הגרניטה במיטבו ביום ההכנה.

4

יוצקים לכוסות גבוהות שהוקפאו מראש, מקשטים בפרחי היביסקוס ומגישים.