מכינים מתאנים בשלות של סוף העונה ומקבלים דבש נוזלי (המילה "דבש" בתנ"ך מתייחסת למיצוי פירות ולא רק לדבש דבורים) שיכול להפוך לחלופה טבעית לסוכר מעובד כממתיק למשקאות וקינוחים.
אחסון: הדבש יישמר בקירור או במקום חשוך שנה ויותר, גם אחרי הפתיחה.
הצעות הגשה: אפשר להמתיק כל דבר בדבש תאנים: תה, בלילות של עוגה או פנקייק ואפילו קפה. הוא טעים מאוד גם מעל גבינות (בייחוד גבינות צאן), פנקייק, בקלאווה, עוגות סולת ופולנטה ונהדר בוויניגרטים או מרינדות לעוף.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים תאנים בסיר ומוסיפים מים עד גובה 1/2 ס"מ מעל לפירות (לא יותר). מבשלים כשעה על להבה בינונית עד שהתאנים מתפרקות כמעט לגמרי ומפרישות המון נוזלים.
2
מסננים לתוך קערה דרך מסננת מרופדת בבד חיתול, סוחטים היטב את הבד ומחזירים את הנוזלים לסיר.
3
מבשלים על אש נמוכה כשעתיים עד שהנוזל מצטמצם בחצי ומתקבל סירופ סמיך כמו דבש נוזלי. יוצקים את הדבש לצנצנת מעוקרת.