החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים פורצ’יני במים חמים 15 דקות לריכוך. מסננים ושומרים את המים ללא משקעים של חול.
2
מחממים תנור ל 200 מעלות.
3
מתבלים את הפילטים במלח ופלפל ומניחים כל אחד על יריעת נייר אפייה. מזלפים יין ומעט ממי ההשריה של הפורצ’יני ומניחים על הדג חמאה, שום, תימין, פורצ’יני ולימון.
4
מקפלים את הנייר ליצירת מעטפה אטומה (אפשר להדק בעזרת שדכן). עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר — רק קחו בחשבון שהדג יתחיל להתבשל במרינדה.
5
מניחים את המעטפות בתבנית.
6
אופים 15 דקות. במהלך האפייה המעטפות מתמלאות אדים ותופחות, וזה תורם לאפקט האידוי.
7
מגישים את הדגים בתוך המעטפת.
גיוונים
• ממירים את היין הלבן בוורמוט.
• ממירים את התימין בעשב תיבול אחר, למשל מרווה, בזיליקום או אורגנו.