מתכון

דג וירקות ברוטב סקורדליה

מנה עיקרית מרשימה ואביבית למרכז שולחן - מגש ירקות צלויים קלות ומעל דגים ברוטב שום־שקדים

50,519 בשלנים התעניינו במתכון זה
דג ברוטב סקורדליה ומגש ירקות של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
דג ברוטב סקורדליה ומגש ירקות של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

בשאר ימות השנה אפשר להחליף את המצות ב-2 פרוסות לחם לבן (ללא הקשה).

מומלץ להגיש כשמעל עשבים טריים כמו נענע, כוסברה, בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה, רשאד שמוסיפים רעננות. מכינים את המנה סמוך ככל האפשר למועד ההגשה.

את הירקות שבמתכון ניתן להחליף בכל ירק עונתי שאוהבים (אפונת שלג, כרוב ניצנים, תרד, בזיליקום ועוד).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסקורדליה

למגש ירקות

אופן ההכנה

מכינים סקורדליה

1

קולפים תפוחי אדמה מבושלים ומעבירים לקערת מעבד המזון. מוסיפים את יתר החומרים למעט שמן זית. טוחנים היטב ומוסיפים שמן זית בזרם דק תוך כדי פעולה עד לקבלת ממרח חלק במרקם שמזכיר חומוס. אם הממרח מוצק מדי מוסיפים מעט מים.

צולים דגים וירקות

2

מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל. מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה עם 1 ליטר מים. מסדרים אותם בתבנית צלייה (שמתאימה לתנור ולהגשה למרכז השולחן). מכניסים לתנור וצולים כ־20 דקות עד שהירקות מתרככים.

3

מוציאים את תבנית הירקות מהתנור. מסדרים מעליהם את הדגים יוצקים מעליהם את הסקורדליה ומחזירים את התבנית לתנור לצלייה של 15 דקות (מומלץ לצלות סמוך ככל האפשר למועד ההגשה). מוציאים, מפזרים עשבים טריים מעל ומגישים.